Makuch rzepaku

Makuch rzepaku jest produktem będącym pozostałością procesu tłoczenia oleju. Ponieważ nie jest poddawany dalszej obróbce, nie traci swoich cennych właściwości. Makuch zawiera bowiem witaminy i składniki odżywcze, takie jak tłuszcz i węglowodany. Cechuje się również wysoką zawartością białka oraz obecnością fosfolipidów i soli mineralnych. Stanowi doskonały komponent pasz dla zwierząt takich jak krowy, świnie, ryby i kurczaki. Gwarantujemy, że wytwarzany w naszym zakładzie makuch to produkt najwyższej jakości. Przed wysyłką przechodzi szereg testów i badań, na dowód których wystawiamy stosowny certyfikat. Makuch jest sprzedawany luzem w postaci płatków, jednak istnieje możliwość zakupu w workach big bag. Jeśli masz jakieś pytania, zapraszamy do kontaktu.

Prozdrowotne właściwości makuchu

Dzięki zawartości dużej ilości cennych składników, makuch rzepaku cechuje się wieloma właściwościami prozdrowotnymi. Między innymi zmniejsza zawartość złego cholesterolu, zwiększa mleczność oraz wpływa na prawidłowy przyrost masy. Makuch jest źródłem witaminy D2, która w organizmie zwierząt zamienia się w witaminę D3, mającą kluczowe znaczenie dla układu kostnego. Dzięki wysokiej aktywności fitazy, makuch rzepakowy ułatwia również trawienie obecnego w paszy fosforu. Do tego nie wymaga równoważenia tłuszczem i jest źródłem kwasów omega-3 i omega-6, będących niezbędnymi składnikami diety zwierząt gospodarskich. Makuch skraca także cykl produkcyjny. Jest potrzebnym elementem pożywienia i cieszy się dużą popularnością wśród hodowców.

Jeśli chcesz poznać szczegóły oferty, zadzwoń lub skorzystaj z formularza dostępnego na naszej stronie.
Chętnie Ci doradzimy i odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.
Ta strona używa cookie

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zgadzam się
Polityka cookie